Go Back
Print

סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית

מצרכים ל 4 סועדים :
Course FISH
Keyword FISH
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 6 אדם

Ingredients

  • עבור הדג :
  • 800 גרם הליבוט פרוס כסטייק
  • מלח מתובל פלפל שחור
  • 1 כף כמון
  • 8 כפות שמן זית
  • ממרח שום כתוש
  • קארי אדראס
  • תיבול עבור התפוחי אדמה :
  • 400 תפוחי אדמה צעירים ללא קליפה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק
  • 8 כפות שמן זית
  • עבור סלסת עגבניות :
  • 4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
  • 60 גרם זנגביל קלוף ומגורר דק דק
  • 1 כפית זרעוני כוסברה כתושים
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
  • 4 כפות בצל ירוק חתוך דק דק
  • כמה פרוסות דקיקות של פלפל צ׳ילי חריף וטרי
  • מלח לפי הטעם

Instructions

  • אופן הכנת הדג :
  • ל קערה קטנה מכניסים , מלח , פלפל , כמון , שום , שמן זית וקארי אדראס , מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • מחממים גריל לטמפרטורה יציבה אך לא חמה מדי , מנקים את רשת הגריל ומשמנים במעט שמן
  • מתבלים 4 פרוסות הליבוט במעט מלח , פלפל ומורחים בעזרת מברשת שמן זית
  • כשהגריל חם מניחים את הדגים על גבי הגריל וצולים כ 4 עד 5 דקות מכל צד וכשהסטייק הופך להיות זהוב ויפה מורחים את תערובת התבלינים שהכנו על גבי הדג כדי שיספוג טעמים
  • אופן הכנת תפוחי אדמה
  • מבשלים את התפוחי אדמה במים עד לריכוך מלא
  • מסננים מנוזלים ומוסיפים עשבי תיבול , תבלינים ושמן זית ושוברים בעדינות כדי להכניס תעמים אל תוך התפוחי אדמה
  • אופן הכנת סלסת עגבניות
  • את כל מצרכי הסלסה מכניסיל לקערה ומערבבים , טועמים ואם חסר תיבול משלימים