Go Back
חזה עגל "ברוסט" צלוי בשלמותו עם מרינדה של ברביקיו - שף צ'רלי פדידה מתכון עבור נתח חזה עגל – מספר
Print

מתכון עבור נתח חזה עגל – מספר 3

מתכון שמתאים לימי החורף ולכל המשפחה מתכון ל 10 סועדים
Keyword Meat
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Servings 10 אדם

Equipment

  • מצרכים
  • נתח חזה עגל מספר 3 במשקל 3 עד 5 ק״ג ק״ג לערך (יש אפשרות להכין עם העצם או בלי)

Ingredients

  • מצרכים עבור הרוטב BBQ
  • 1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק
  • 3 כפות קטשופ
  • 1 כפית חרדל
  • 4 כפות מלאות רוטב סויה
  • 2 כפיות דבש
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות חומץ

Instructions

  • הכנת המרינדה:
  • מערבבים היטב את כל המצרכים למרינדה בקערה ומורחים על גבי הבשר תוך כדי עיסוי כדי שהטעמים יחדרו לבשר.
  • מניחים על גבי מגש ומכניסים למקרר לספיגת טעמים (עדיף לעשות כמה שעות לפני ואפילו לילה מראש)
  • צליית הבשר :
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומכניסים את הנתח כאשר השומן מופנה מעלה, מכוסה ברדיד אלומיניום. צולים את הנתח למשך כשעה וחצי.
  • לאחר שעה וחצי מסירים את רדיד האלומיניום וצולים למשך עוד כשעה כדי שיקבל פריכות מבחוץ וצבע זהוב ויפה. כדי לבדוק אם הבשר מוכן, נועצים מזלג אל מרכז הבשר , אם המזלג יוצא בקלות הבשר מוכן.
  • מומלץ להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה וירקות צלויים.

Notes

מתכון ל 10 סועדים