Go Back
Print

סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית

Course FISH
Keyword FISH, Quick & Easy
Prep Time 45 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 4 אדם

Ingredients

עבור הדג :

  • 800 גרם הליבוט פרוס כסטייק
  • מלח מתובל פלפל שחור
  • 1 כף כמון
  • 8 כפות שמן זית
  • ממרח שום כתוש
  • קארי אדראס

תיבול עבור התפוחי אדמה :

  • 400 תפוחי אדמה צעירים ללא קליפה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק
  • 8 כפות שמן זית

עבור סלסת עגבניות :

  • 4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
  • 60 גרם זנגביל קלוף ומגורר דק דק
  • 1 כפית זרעוני כוסברה כתושים
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
  • 4 כפות בצל ירוק חתוך דק דק
  • כמה פרוסות דקיקות של פלפל צ׳ילי חריף וטרי
  • מלח לפי הטעם

Instructions

אופן הכנת הדג :

  • ל קערה קטנה מכניסים , מלח , פלפל , כמון , שום , שמן זית וקארי אדראס , מערבבים היטב ומניחים בצד
  • מחממים גריל לטמפרטורה יציבה אך לא חמה מדי , מנקים את רשת הגריל ומשמנים במעט שמן
  • מתבלים 4 פרוסות הליבוט במעט מלח , פלפל ומורחים בעזרת מברשת שמן זית
  • כשהגריל חם מניחים את הדגים על גבי הגריל וצולים כ 4 עד 5 דקות מכל צד וכשהסטייק הופך להיות זהוב ויפה מורחים את תערובת התבלינים שהכנו על גבי הדג כדי שיספוג טעמים

אופן הכנת תפוחי אדמה

  • מבשלים את התפוחי אדמה במים עד לריכוך מלא
  • מסננים מנוזלים ומוסיפים עשבי תיבול , תבלינים ושמן זית ושוברים בעדינות כדי להכניס תעמים אל תוך התפוחי אדמה

אופן הכנת סלסת עגבניות

  • את כל מצרכי הסלסה מכניסיל לקערה ומערבבים , טועמים ואם חסר תיבול משלימים

Notes

סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית