Go Back

פילה לברק צלוי במחבת פסים בתוספת קרם חציל שחור וסלסת ירקות צבעוניים

Servings 2 אדם
Prep Time 35 mins
Cook Time 25 mins

Ingredients

מצרכים ל 2 סועדים:

  • 2 פילה לברק במשקל 150 ג' כל אחד נקי מאדרות וקשקשים
  • ספרי שמן זית של פאם

מצרכים לסלסת ירקות צבעוניים :

  • ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • ½ פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • ½ פלפל ירוק חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • ½ עגבנייה קלופה וחתוכה ל קוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס מיץ עגבניות 1/2
  • בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לקרם חציל שחור :

  • 1 חציל שרוף על להבה גלויה עד לריכוך מלא
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions

אופן הכנת סלסת ירקות חמה:

  • אל קערה מכניסים פלפלים , עגבניות ובצל ומרססים בספרי שמן זית
  • מחממים מחבת עם וכאשר היא חמה מוסיפים את הפלפלים , עגבניות , בצל ומטגנים כ 3 דקות ואז מוסיפים שום ולאחר כ דקה את מיץ העגבניות ו, מנמיכים להבה ומתבלים במלח , פלפל , פפריקה ופטרוזיליה קצוצה ,בודקים טעם ומשלימים אם חסר .
  • מבשלים עוד כ 3 דקות ומסירים מהלהבה ומגישים.

אופן הכנת קרם חציל שחור :

  • מדליקים להבה ומניחים מעליה חציל מנוקב בחורים כדי שהאדים החמים יצאו במהלך השרפה
  • שורפים את החציל מכל צידו עד אשר הופך שחור ורך מייד מעבירים למעבד מזון וטוחנים ללא הפיטמה .
  • מתבלים במלח , פלפל , שום ושמן זית וטוחנים שוב לקרם חלק ושחור לבסוף מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומניחים בצד.

אופן הכנת פילה לברק :

  • מחממים מחבת בעלת תחתית עבה וחרוצת פסים לצלייה .
  • מתבלים את פילה הדגים במלח , פלפל ומרססים בספרי שמן זית של פאם , מניחים את פילה הדגים במחבת חמה כאשר עור הדג מופנה אל המחבת וצורבים על להבה בינונית למשך כ 3-4 דקות או עד שעור הדג הופך זהוב הופכים את פילה הדג וצורבים עוד כ 2 דקות נוספות ומגישים מייד על קרם חציל וסלסת ירקות צבעונית .
  • ערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים.
Course: FISH
Keyword: FISH