Go Back
Print

פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית מוגש על סלט אטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתק

Course FISH
Cuisine FISH
Keyword FISH
Prep Time 40 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 4 אדם

Ingredients

עבור הדג:

  • 800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

עבור האטריות:

  • חבילת אטריות אורז 400 גרם
  • ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • ¼ בצל חתוך לרצועות דקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות
  • כף כוסברה קצוצה
  • כפית שמן שומשום

עבור רוטב לסלט האטריות:

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/2 כפית שמן צי'לי
  • 1/2 כף קורנפלור מומס היטב ב 1/3 כוס מים קרים עד להתמזגות

Instructions

להכנת הרוטב:

  • בסיר קטן מרתיחים מירין, ג'ינג'ר, סוכר, כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.
  • יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב, תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.

אופן ההכנה:

  • לדג:
  • מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון) , הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
  • מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה מברישים במעט רוטב סויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

אופים במשך כ 5 דקות בתנור.

  • לסלט האטריות:
  • מרתיחים סיר עם מים, מסירים מהאש ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות. מסנננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

Notes

מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים