מתכון עבור נתח חזה עגל – מספר 3

מתכון שמתאים לימי החורף ולכל המשפחה מתכון ל 10 סועדים
- מצרכים
- נתח חזה עגל מספר 3 במשקל 3 עד 5 ק״ג ק״ג לערך (יש אפשרות להכין עם העצם או בלי)
- מצרכים עבור הרוטב BBQ
- 1 בצל בגודל בינוני (קצוץ דק)
- 3 כפות קטשופ
- 1 כפית חרדל
- 4 כפות מלאות רוטב סויה
- 2 כפיות דבש
- 1 כפית צ'ילי יבש
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות חומץ
- הכנת המרינדה:
- מערבבים היטב את כל המצרכים למרינדה בקערה ומורחים על גבי הבשר תוך כדי עיסוי כדי שהטעמים יחדרו לבשר.
- מניחים על גבי מגש ומכניסים למקרר לספיגת טעמים (עדיף לעשות כמה שעות לפני ואפילו לילה מראש)
- צליית הבשר :
- מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומכניסים את הנתח כאשר השומן מופנה מעלה, מכוסה ברדיד אלומיניום. צולים את הנתח למשך כשעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי מסירים את רדיד האלומיניום וצולים למשך עוד כשעה כדי שיקבל פריכות מבחוץ וצבע זהוב ויפה. כדי לבדוק אם הבשר מוכן, נועצים מזלג אל מרכז הבשר , אם המזלג יוצא בקלות הבשר מוכן.
- מומלץ להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה וירקות צלויים.
מתכון ל 10 סועדים