"סידיייה" דניס צרוב עם בצל מטוגן בתבלינים לצד אורז מעושן ועגבניות צלויות

"סידיייה" דניס צרוב עם בצל מטוגן בתבלינים לצד אורז מעושן ועגבניות צלויות

מצרכים ל 4 סועדים

  • לאורז מעושן :
  • אחד וחצי כוסות אורז יסמין
  • 2 וחצי כוסות מים רתוחים
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כוס נסורת לעישון (עדיף עץ דובדבן)
  • 3 גחלים
  • מלח (פלפל לבן)
  • חצי כפית חומץ
  • 1 גרגיר פלפל אנגלי
  • חצי עלה דפנה
  • מצרכים למטבל מצל :
  • 2 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 10 כפו שמן זית
  • קורט כורכום לצבוע את הבצל
  • מצרכים לדג
  • 8 פילה דניס מפולטים ונקיים מאדרות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח (פלפל שחור לפי הטעם)
  • 2 עגבניות חלוטות במים רותחים (קלופות וחצויות)
  1. אופן הכנת הדגים :
  2. מערבבים את כל התבלינים עם שמן ומורכים על הפילטים , מחממים מחבת פסים לטמפרטורה גבוהה ומטגנים את הדגים מהצד של העור עד לצבע זהוב , יפה ופריך הופכים ומגישים .
  3. אל המחבת החמה של הדגים מוסיפים עגבניות וצורבים אותם מוסיפים מעט מלח ופלפל ומניחים בצד
  4. אופן הרכבת המנה :
  5. מניחים בצלחת ההגשה אורז מעושן וקערית קטנה של מטבל בצל וכורכום לצד כל זה את הדגים הצרובים והעגבנייה
  6. השם סיידיה הגיע מהדייגים בלבנון , זו המנה האהובה עליהם והם היו עושים אותה ממש על הספינה
FISH
FISH

כתיבת תגובה

בוא נדבר!