פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית מוגש על סלט אטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתק

34

פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית מוגש על סלט אטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתק

Servings 4 אדם
Prep Time 40 mins
Cook Time 25 mins

Ingredients

עבור הדג:

  • 800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

עבור האטריות:

  • חבילת אטריות אורז 400 גרם
  • ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • ¼ בצל חתוך לרצועות דקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות
  • כף כוסברה קצוצה
  • כפית שמן שומשום

עבור רוטב לסלט האטריות:

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ½ כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • ½ כפית שמן צי'לי
  • ½ כף קורנפלור מומס היטב ב 1/3 כוס מים קרים עד להתמזגות

Instructions

להכנת הרוטב:

  • בסיר קטן מרתיחים מירין, ג'ינג'ר, סוכר, כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.
  • יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב, תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.

אופן ההכנה:

  • לדג:
  • מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון) , הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
  • מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה מברישים במעט רוטב סויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

אופים במשך כ 5 דקות בתנור.

  • לסלט האטריות:
  • מרתיחים סיר עם מים, מסירים מהאש ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות. מסנננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

Notes

מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים
Course: FISH
Cuisine: FISH
Keyword: FISH

כתיבת תגובה

בוא נדבר!