סטייק טונה ברוטב צלפים, פלפלים, שום וגרידת לימון מוגש עם ירקות גינה

111
WHAT'S SPECIAL

Cold, creamy, nutritious and delicious. Perfect smoothie to drink every morning for breakfast this summer.

סטייק טונה ברוטב צלפים, פלפלים, שום וגרידת לימון מוגש עם ירקות גינה

מתכון ל2 סועדים:
Servings 2 אדם
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins

Ingredients

  • 400 גרם טונה אדומה טרייה ללא עור או שומן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מיץ סחוט מלימון 1
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • מצרכים לירקות:
  • 2 גבעולי ברוקולי
  • ½ עגבניה קלופה ללא החלק הפנימי
  • ½ זוקיני חתוך למשולשים
  • 2 אספרגוס קלופים בקצה

Instructions

  • אופן הכנת סלסת פלפלים:
  • שורפים פלפל אדום עד קבלת צבע שחור וריח מעושן, קולפים ומנקים מגרעינים וחותכים לרצועות דקות. מניחים בקערה ומוסיפים שום, שמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח , פלפל ומערבבים. מניחים בצד לספיגת הטעמים.
  • אופן הכנת הירקות:
  • מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את הירקות ל2 דקות ומעבירים למי קרח, לאחר שהירקות התקררו מסננים, מנערים מנוזלים ומרססים בספרי שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים את כל הירקות במחבת כ-2 דקות.
  • אופן הכנת הטונה:
  • מחממים מחבת כבדה עם ציפוי קרמי, חותכים את הטונה לפרוסות של 200 גרם ומרססים בספרי שמן זית של פאם. צורבים את הטונה כדקה מכל צד תוך כדי תיבול במלח ופלפל ומיד מעבירים לסלסת הפלפלים לספיגת טעמים.
  • אופן הרכבת המנה:
  • את הטונה מסדרים על צלחת קעורה מעט ומוסיפים מהקערה את הסלסת פלפלים שנותרה, מעל מסדרים את הירקות המוקפצים ומגישים מייד
Course: FISH
Keyword: FISH

Leave a Reply

בוא נדבר!