סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית

273
WHAT'S SPECIAL

Cold, creamy, nutritious and delicious. Perfect smoothie to drink every morning for breakfast this summer.

סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית

מצרכים ל 4 סועדים :
Servings 6 אדם
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins

Ingredients

  • עבור הדג :
  • 800 גרם הליבוט פרוס כסטייק
  • מלח מתובל פלפל שחור
  • 1 כף כמון
  • 8 כפות שמן זית
  • ממרח שום כתוש
  • קארי אדראס
  • תיבול עבור התפוחי אדמה :
  • 400 תפוחי אדמה צעירים ללא קליפה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק
  • 8 כפות שמן זית
  • עבור סלסת עגבניות :
  • 4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
  • 60 גרם זנגביל קלוף ומגורר דק דק
  • 1 כפית זרעוני כוסברה כתושים
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
  • 4 כפות בצל ירוק חתוך דק דק
  • כמה פרוסות דקיקות של פלפל צ׳ילי חריף וטרי
  • מלח לפי הטעם

Instructions

  • אופן הכנת הדג :
  • ל קערה קטנה מכניסים , מלח , פלפל , כמון , שום , שמן זית וקארי אדראס , מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • מחממים גריל לטמפרטורה יציבה אך לא חמה מדי , מנקים את רשת הגריל ומשמנים במעט שמן
  • מתבלים 4 פרוסות הליבוט במעט מלח , פלפל ומורחים בעזרת מברשת שמן זית
  • כשהגריל חם מניחים את הדגים על גבי הגריל וצולים כ 4 עד 5 דקות מכל צד וכשהסטייק הופך להיות זהוב ויפה מורחים את תערובת התבלינים שהכנו על גבי הדג כדי שיספוג טעמים
  • אופן הכנת תפוחי אדמה
  • מבשלים את התפוחי אדמה במים עד לריכוך מלא
  • מסננים מנוזלים ומוסיפים עשבי תיבול , תבלינים ושמן זית ושוברים בעדינות כדי להכניס תעמים אל תוך התפוחי אדמה
  • אופן הכנת סלסת עגבניות
  • את כל מצרכי הסלסה מכניסיל לקערה ומערבבים , טועמים ואם חסר תיבול משלימים
Course: FISH
Keyword: FISH

Leave a Reply

בוא נדבר!