פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית מוגש על סלט אטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתק

עבור הדג:
- 800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם
- 4 כפות שמן קנולה
- מלח גס
- פלפל גרוס
עבור האטריות:
- חבילת אטריות אורז (400 גרם)
- ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- ¼ בצל חתוך לרצועות דקות
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות
- כף כוסברה קצוצה
- כפית שמן שומשום
עבור רוטב לסלט האטריות:
- ¼ כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מירין
- 2 כפות סוכר
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1/2 כפית שמן צי'לי
- 1/2 כף קורנפלור מומס היטב ב 1/3 כוס מים קרים עד להתמזגות
להכנת הרוטב:
- בסיר קטן מרתיחים מירין, ג'ינג'ר, סוכר, כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.
- יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב, תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.
אופן ההכנה:
- לדג:
- מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון) , הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
- מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה מברישים במעט רוטב סויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
אופים במשך כ 5 דקות בתנור.
- לסלט האטריות:
- מרתיחים סיר עם מים, מסירים מהאש ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות. מסנננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.
מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים