פילה לברק צלוי במחבת פסים בתוספת קרם חציל שחור וסלסת ירקות צבעוניים

מצרכים ל 2 סועדים:
- 2 פילה לברק במשקל 150 ג' כל אחד (נקי מאדרות וקשקשים)
- ספרי שמן זית של פאם
מצרכים לסלסת ירקות צבעוניים :
- 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1/2 עגבנייה קלופה וחתוכה ל קוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס מיץ עגבניות 1/2
- בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1/3 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים לקרם חציל שחור :
- 1 חציל שרוף על להבה גלויה עד לריכוך מלא
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנת סלסת ירקות חמה:
- אל קערה מכניסים פלפלים , עגבניות ובצל ומרססים בספרי שמן זית
- מחממים מחבת עם וכאשר היא חמה מוסיפים את הפלפלים , עגבניות , בצל ומטגנים כ 3 דקות ואז מוסיפים שום ולאחר כ דקה את מיץ העגבניות ו, מנמיכים להבה ומתבלים במלח , פלפל , פפריקה ופטרוזיליה קצוצה ,בודקים טעם ומשלימים אם חסר .
- מבשלים עוד כ 3 דקות ומסירים מהלהבה ומגישים.
אופן הכנת קרם חציל שחור :
- מדליקים להבה ומניחים מעליה חציל מנוקב בחורים כדי שהאדים החמים יצאו במהלך השרפה
- שורפים את החציל מכל צידו עד אשר הופך שחור ורך מייד מעבירים למעבד מזון וטוחנים ללא הפיטמה .
- מתבלים במלח , פלפל , שום ושמן זית וטוחנים שוב לקרם חלק ושחור לבסוף מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומניחים בצד.
אופן הכנת פילה לברק :
- מחממים מחבת בעלת תחתית עבה וחרוצת פסים לצלייה .
- מתבלים את פילה הדגים במלח , פלפל ומרססים בספרי שמן זית של פאם , מניחים את פילה הדגים במחבת חמה כאשר עור הדג מופנה אל המחבת וצורבים על להבה בינונית למשך כ 3-4 דקות או עד שעור הדג הופך זהוב הופכים את פילה הדג וצורבים עוד כ 2 דקות נוספות ומגישים מייד על קרם חציל וסלסת ירקות צבעונית .
- ערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים.