פילה לברק צלוי במחבת פסים בתוספת קרם חציל שחור וסלסת ירקות צבעוניים

פילה לברק צלוי במחבת פסים בתוספת קרם חציל שחור וסלסת ירקות צבעוניים

מצרכים ל 2 סועדים:

  • 2 פילה לברק במשקל 150 ג' כל אחד (נקי מאדרות וקשקשים)
  • ספרי שמן זית של פאם

מצרכים לסלסת ירקות צבעוניים :

  • 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1/2 עגבנייה קלופה וחתוכה ל קוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס מיץ עגבניות 1/2
  • בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  • 1/3 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לקרם חציל שחור :

  • 1 חציל שרוף על להבה גלויה עד לריכוך מלא
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת סלסת ירקות חמה:

  1. אל קערה מכניסים פלפלים , עגבניות ובצל ומרססים בספרי שמן זית
  2. מחממים מחבת עם וכאשר היא חמה מוסיפים את הפלפלים , עגבניות , בצל ומטגנים כ 3 דקות ואז מוסיפים שום ולאחר כ דקה את מיץ העגבניות ו, מנמיכים להבה ומתבלים במלח , פלפל , פפריקה ופטרוזיליה קצוצה ,בודקים טעם ומשלימים אם חסר .
  3. מבשלים עוד כ 3 דקות ומסירים מהלהבה ומגישים.

אופן הכנת קרם חציל שחור :

  1. מדליקים להבה ומניחים מעליה חציל מנוקב בחורים כדי שהאדים החמים יצאו במהלך השרפה
  2. שורפים את החציל מכל צידו עד אשר הופך שחור ורך מייד מעבירים למעבד מזון וטוחנים ללא הפיטמה .
  3. מתבלים במלח , פלפל , שום ושמן זית וטוחנים שוב לקרם חלק ושחור לבסוף מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומניחים בצד.

אופן הכנת פילה לברק :

  1. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה וחרוצת פסים לצלייה .
  2. מתבלים את פילה הדגים במלח , פלפל ומרססים בספרי שמן זית של פאם , מניחים את פילה הדגים במחבת חמה כאשר עור הדג מופנה אל המחבת וצורבים על להבה בינונית למשך כ 3-4 דקות או עד שעור הדג הופך זהוב הופכים את פילה הדג וצורבים עוד כ 2 דקות נוספות ומגישים מייד על קרם חציל וסלסת ירקות צבעונית .
  3. ערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים.
FISH
FISH

כתיבת תגובה

בוא נדבר!