כתף טלה במילוי עשבי תיבול וחיטה גרוסה צלויה על ירקות שורש ויין אדום מצומצם

כתף טלה במילוי עשבי תיבול וחיטה גרוסה צלויה על ירקות שורש ויין אדום מצומצם


מצרכים ל 2 סועדים:

  • 1 כתף טלה במשקל 3 ק׳״ג מקוצבת (ללא עצם סקפולה כף)
  • חוט קצבים או רשת קצבים לקשירת הבשר לאחר המילוי
  • 4 שיני שום חצויות לאורכם.
  • 4 ענפי רוזמרין.

אופן הכנה :

 מפרקים את העצם המרכזית מהכתף ומשטחים על ידי סכין חדה את הנתח עד שנקבל משטח בגודל של 30 על 30 ס״מ בערך (ממש כמו דף נייר אבל בעובי של סנטימטר לפחות) מתבלים את הבשר במעט מלח, פלפל ומניחים בצד.

 

אופן הכנת המילוי :

משרים בורגול במים עד לריכוך מלא, מוציאים למסננת וסוחטים עם כפות הידיים עד שאין כמעט נוזלים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, שום, בצל ותבלינים ומערבבים היטב. טועמים ואם חסר טעם, משלימים. אופן המילוי והשיבוץ: ממלאים את הבשר בנדיבות במילוי הבורגול ומגלגלים לרול, מהדקים את הרול עם הידיים כדי שלא יהיו כיסי אוויר ומתחילים בקשירה הדוקה בעזרת חוט קצבים. מתחילים בשיבוץ השום והרוזמרין: נועצים שפיץ של סכין ברול שיצרנו ודוחפים חצי שן שום וכמה גבעולי רוזמרין ככה משבצים את הבשר מכל צדדיו. מתבלים את ירקות השורש במלח, פלפל, בלסמי, סוכר, יין אדום ומניחים בתבנית אפייה מעל הירקות שורש. מניחים את נתח הטלה הממולא בכל טוב ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות למשך כ- 45 דקות. יש אפשרות לכוון את התנור לצלייה ואדים אם התנור בבית מאפשר זאת ואם לא אפשר להניח בתנור כלי עם מים כדי שהצד העליון של רול הטלה לא יתייבש. וזהו! בתיאבון:)


כתיבת תגובה

בוא נדבר!